Facebook YouTube

Kvarnerski otoci Krk - Cres - Lošinj

Košljun – Jurandvor – Baška – Beli – Mali Lošinj – Cres

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN: Polazak autobusa ispred škole u jutarnjim satima prema dogovoru. Vožnja Gorskim kotarom do Krčkog mosta i dalje do Punta. Vožnja brodom na otočić Košljun. Obilazak franjevačkog samostana i etnografske zbirke. Slijedi povratak u Punat i vožnja autobusom do Jurandvora u kojem se nalazi crkva sv. Lucije mjesto pronalaska Bašćanske ploče. Nastavak putovanja do Baške, šetnja gradom i slobodno vrijeme za uživanje na poznatoj plaži.  Vožnja do Valbiske odakle trajektom prelazimo na otok Cres i luku Merag. Odlazak do hotela do hotela, smještaj u sobe. Večera, večernja animacija, noćenje.

2. DAN: Doručak. Odlazak autobusom na otok Lošinj. U Velom Lošinju slijedi posjet Lošinjskom edukacijskom centru o moru Plavi svijet i predavanje. Slijedi posjet Kuli i muzejsko-galerijskom prostoru u kojem je izložena kopija brončane statue Apoksiomena koja je pronađena u moru kraj Lošinja. Slijedi ručak u restoranu i odlazak u Miomirosni otočki vrt u Malom Lošinju gdje ćemo se uz pratnju stručnog vodiča upoznati s jedinstvenom florom otoka i ljekovitim svojstvima bilja. Povratak u hotel. Večera, večernja animacija, noćenje.

3. DAN:
Doručak. Nakon doručka vožnja do eko-centra Caput Insulae u mjestu Beli. Obilazak izložbe o biološkoj raznolikosti cresko-lošinjskog područja, izložbe o bjeloglavim supovima te izložbe o etnološkoj baštini Tramuntane, dijela otoka Cresa na kojem je smješten i Beli. Posjet oporavilištu za bjeloglave supove u kojem ih se može vidjeti iz blizine. Povratak u hotel na ručak. Poslijepodnevna društveno-zabavna animacija i slobodno za odmor, igru i razonodu. Večera, večernja animacija, noćenje.

4. DAN:
Doručak. Nakon doručka slijedi slobodno vrijeme za pripreme za povratak. Odlazak na razgled grada Cresa: troja gradska vrata, gradska lođa sa stupom sramote, okrugla ugaona kula,…  Povratak u hotel na ručak. Kraći predah i povratak trajektom i autobusom prema mjestu polaska. Dolazak na mjesto polaska večernjim satima.

Uz navedene destinacije program može uključivati obilazak: grada Krka, Vrbnika, spilje Biserujke, otoka Suska i ostalih znamenitosti.


Svi elementi programa podložni su Vašim promjenama, sugestijama i nadopunama. Cijene putovanja već od 999 KN uz mogućnost obročnog plaćanja do 12 rata !!!

Zatražite vašu ponudu! Ispis
Newsletter