Facebook YouTube

Hrvatske glagoljaške staze

Aleja glagoljaša – Motovun – Košljun – Jurandvor – Baška – Senj – Novi Vinodolski – Vinodol

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN: Polazak autobusa ispred škole u jutarnjim satima prema dogovoru. Vožnja kroz tunel Učka i dalje Istrom do Aleje glagoljaša, 7 km dugog glagoljaškog spomen područja koje se proteže između Roča i Huma. Dolazak do Huma, poznatog kao "najmanji grad na svijetu". Šetnja gradom u pratnji vodiča. Nastavak vožnje do Motovuna i obilazak grada s kojeg puca prekrasan pogled na Motovunsku šumu i dolinu rijeke Mirne. Obilazimo gradske zidine, gotičku ulaznu kulu, zvonik iz 13. stoljeća, pretorsku palaču. Nastavak vožnje do hotela. Smještaj u sobe. Večera, večernja animacija, noćenje.

2. DAN: Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak na razgled Novog Vinodolskog. Razgledati ćemo staru gradsku jezgru i Narodni muzej. Slijedi nastavak putovanja do Senja gdje ćemo razgledati Gradski muzej i kulu Nehaj. Povratak u hotel na ručak. Poslijepodne slijedi društveno zabavna i sportsko rekreativna animacija. Večera, večernja animacija, noćenje.

3. DAN: Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet po otoku Krku. Po dolasku u Punat ukrcavamo se na brodicu i plovimo na otočić Košljun gdje obilazimo franjevački samostan i etnografsku zbirku. Slijedi povratak u Punat i nastavak putovanja do Jurandvora. Obilazak crkvice sv. Lucije u kojoj je pronađena Bašćanska ploče. Vožnja do obližnje Baške, šetnja gradom i ručak u jednom od bašćanskih restorana. Nastavak putovanja do grada Krka gdje ćemo razgledati staru gradsku jezgru. Povratak u hotel. Večera, večernja animacija, noćenje.

4. DAN: Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme za pripreme za povratak. Odlazak iz hotela i vožnja do Vinodola, povijesne hrvatske regije. Vinodol se proteže od Križišća do Novog Vinodolskog. Vozeći se kroz Vinodol posjećujemo Drivenik i gradinu knezova Frankopana, Tribalj gdje je, na području tribaljskog naselja Stranče, otkrivena je starohrvatska nekropola iz razdoblja od 8. do 11. stoljeća s brojnim eksponatima koji se čuvaju u Pomorskom i povijesnom muzeju u Rijeci. Zaustavljamo se u mjestu Grižane i posjećujemo crkvu Majke božje snježne te u Bribiru obilazimo ostatke starih zidina i gradske kule. Slijedi ručak u restoranu te nastavak putovanja. Polazak prema školi. Dolazak pred školu u večernjim satima.

Uz navedene destinacije program može uključivati obilazak: Opatije, Učke, Crikvenice, vile Ružić i ostalih znamenitosti.


Svi elementi programa podložni su Vašim promjenama, sugestijama i nadopunama. Cijene putovanja već od 999 KN uz mogućnost obročnog plaćanja do 12 rata !!!

Zatražite vašu ponudu! Ispis
Newsletter