Facebook YouTube

Tragovima pjesnika Dalmatinske zagore

Knin – Sinj – Slime – Zadvarje – Imotski – Vrgorac – dolina Neretve

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN: Polazak autobusa ispred škole u jutarnjim satima prema dogovoru. Vožnja do Knina, rodnog grada našeg poznatog književnika Dinka Šimunovića. U Kninu obilazimo tvrđavu a u okolici izvor Krke i slap Krčić. Nastavak vožnje preko Vrlike, rodnog mjesta Milana Begovića i dalje do Peručkog jezera i Sinja. U Sinju se zaustavljamo na mjestu održavanja poznate Sinjske alke. Nastavak putovanja prema jadranskoj obali i dolazak na Makarsku rivijeru. Smještaj u hotel. Večera, večernja animacija, noćenje.

2. DAN: Doručak. Slijedi vožnja do delte Neretve. Obilazak Metkovića, a u mjestu Vid posjećujemo Naronu, jedinstveni muzej izgrađen na samom nalazištu. Naše putovanje nastavljamo safarijem po delti Neretve ploveći u tradicionalnim neretvanskim lađama kanalima i rukavcima. Ručak. Kraći odmor i vožnja prema hotelu uz zaustavljanje na vidikovcu i panoramski razgled Baćinskih jezera. Dolazak u hotel. Večera, večernja animacija, noćenje.

3. DAN: Doručak. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Dalmatinsku zagoru. Preko Dubaca dolazimo u selo Slime gdje obilazimo rodnu kuću Josipa Pupačića. Nastavak vožnje do Zadvarje gdje ćemo posjetiti ostatke Hasan-agine kule i čuti legendu o Hasanaginici, usmenoj baladi iz 17. stoljeća. Ovdje ćemo s vidikovca baciti pogled na dolinu Cetine i HE Kraljevac te slap Gubavica. Nastavak putovanja do Imotskog. Razgled Modrog i Crvenog jezera te šetnja do centra grada. Obilazak spomenika velikom hrvatskom pjesniku Tinu Ujeviću, a u Imotskom ćemo čuti i priču o životu Vlade Gotovca, hrvatskog pjesnika i političara. Slijedi ručak u restoranu. Nastavak putovanja uz spominjanje A.B. Šimića koji je rođen u Drinovcima u obližnjoj Hercegovini. Vožnja do Vrgorca i obilazak spomenika Tinu Ujeviću i Tinove kule - rodnog mjesta velikog pjesnika. Povratak u hotel. Večera, večernja animacija, noćenje.

4. DAN: Doručak. Nakon doručka odlazak u posjet franjevačkom samostanu u Zaostrogu gdje ćemo saznati o životu i djelu pučkog pjesnika Andrije Kačića Miošića koji je rođen u Bristu, a velik dio života proveo je u ovom samostanu. Ručak. Nastavak putovanja i povratak na mjesto polaska u večernjim satima.

Uz navedene destinacije program može uključivati obilazak: Dubrovnika, Splita, Makarske, NP Krka i ostalih znamenitosti.


Svi elementi programa podložni su Vašim promjenama, sugestijama i nadopunama. Cijene putovanja već od 999 KN uz mogućnost obročnog plaćanja do 12 rata !!!

Zatražite vašu ponudu! Ispis
Newsletter